Тази нощ в няколко украински града едновременно беше обявена тревога за

...
Тази нощ в няколко украински града едновременно беше обявена тревога за
Коментари Харесай

Украински градове отново под обстрел, ракети по Николаев

Тази нощ в няколко украински града по едно и също време беше обявена тревога за въздушна заплаха. Украинските организации оповестяват по-конкретно за удари във Виница, където са регистрирани детонации.

Ръководителят на регионалната администрация Сергей Борзов заяви в обществените мрежи, че " един от обектите на сериозната инфраструктура във Виницка област е бил ударен ". Той не прецизира за кой обект става въпрос, както и какви са провалите и следствията.

Според Борзов при нападението няма жертви.

Руската войска е блъснала с ракети Николаев, попадението е в жилищен блок - пететажен.

Убити са двама души, други двама са ранени, заяви " Укринформ ", базирайки се данни от ръководителя на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким. " Мерзавците дадоха отговор на нашите ВСВ с ракетен удар по жилищна пететажна постройка. 2 починали, 2 ранени ", заяви Ким.

Оперативното командване " Юг " на украинските въоръжени сили, в чиято зона на отговорност попада Херсонска област, разгласява през вчерашния ден късно вечерта резюме на обстановката на фронта. Както нормално се случва по време на дейни интервенции, украинските военни са извънредно спестовни във връзка с протичащото се, само че вършат някои изказвания за напредъка на офанзивата.

Според украинските въоръжени сили " врагът продължава да маневрира, с цел да придвижва елементи и техника сред двата бряга на река Днепър ", а също по този начин " построява отбранителни линии на левия бряг и обстрелва нашите позиции на десния бряг ".

В петък вечерта се появиха многочислени известия от украински и съветски източници за ракетни и артилерийски удари от страна на украинската войска по съветската войска, която се пробва да премине река Днепър, в това число край Херсон и Нова Каховка. Тази информация към момента не е доказана от публични източници.

Информацията от украинските сили е, че руснаците ги нападат с безпилотни самолети вид " Лансет " по позициите им в региона на Берислав, на десния бряг на Днепър, против Каховка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР